Overbevis din chef om at lade dig arbejde hjemmefra

Overbevis din chef om at lade dig arbejde hjemmefra

Ville det ikke være rart, aldrig at skulle trodse morgentrafikken igen? At være i stand til at lave din egen frokost midt på arbejdsdagen, i dit eget køkken? At have lidt mere fleksibilitet med din daglige plan, så du kunne have en bedre blanding af arbejde og livet?

Folk som arbejder hjemmefra nyder dette og andre fordele, og forskning viser at også arbejdsgivere drager fordel af hjemmearbejdsaftaler med ansatte. Med alle de fremskridt der er sket inden for internettet, teknologi og online jobs, er det nemt at have følelsen af et kontor, uden at være på et. Mange folk er dog stadig bange for at snakke med deres chefer omkring muligheden for at arbejde hjemmefra, mest fordi arbejdsgivere ikke altid forstår hvor vigtige frynsegoderne ved at arbejde hjemmefra er.

Meningsmålinger fandt ud af at 75 procent af arbejdere synes at den fleksibilitet var den vigtigste funktion ved et job, sammenlignet med 50 procent af arbejdsgivere, der synes at fleksibilitet var vigtigt for deres arbejdere. Med andre ord kommer din arbejdsgiver muligvis ikke på den idé med hjemmearbejdspladser, så du er nødt til at åbne munden og spørge, om det er noget du tror, ville være fordelagtigt for dig.

For at øge dine chancer for at få din chef med på idéen, skal du følge disse trin.

Trin 1: Lav dit hjemmearbejde

For du hører din chef ad omkring at arbejde, og tjene dine penge hjemmefra, er det vigtigt at lave nogle undersøgelser. Find ud af om nogen fra din arbejdsplads allerede arbejder hjemmefra, og se hvad du kan lære omkring deres arbejdspligter. Find også ud af om de bruger nogen software programmer på nuværende tidspunkt, som kunne gavne dig ved distancearbejde. På denne måde kan du fortælle din chef hvad der allerede er tilgængeligt og bliver brugt, som du ligeså let kunne tage i brug for at udføre dine arbejdspligter.

Hvis du ville være den første ansatte der arbejder hjemmefra i din virksomhed eller på dit kontor, så udskriv noget referencemateriale såsom hvidbøger, om emnet. Kig også efter nogle fjernskriveborde, som GoToMyPC og LogMeIn, så du kan forklare din chef hvordan de virker, og kunne blive brugt til at gennemføre arbejde hjemmefra.

I dag er du ikke nødt til at søge freelance job for at tjene penge hjemmefra. Personer med almindelige jobs har også været i stand til at få mere fleksibilitet og arbejde hjemmefra et par dage om måneden. Dette er også værd at snakke med din chef om, især hvis du tager alle tallene med dig.

Trin 2: Skitsér fordelene

Når du er klar til at snakke med din chef er det vigtigt, at du snakker om hvordan det vil gavne virksomheden, at du arbejder hjemmefra. Fokusér ikke på hvorfor du ønsker det; fordelene for dig er sikkert ret lette at forstå for din chef. Hvad han eller hun nok, med mindre sandsynlighed vil forstå, er at der også er fordele for virksomheden ved denne aftale. Her er nogle af fordelene for din arbejdsgiver, du kan påpege:

1. Forøget produktivitet

Der er forskning der peger på at arbejdere der distancearbejder, er mere produktive end deres modparter på kontoret. En undersøgelse har fundet ud af at ansatte hos rejsebureauer, som arbejdede hjemmefra, øgede deres præstation med 13 procent, ved at arbejde flere minutter med mindre tid brugt på pauser, og ved at besvare flere opkald i minuttet, fordi der ikke var nogen distraktioner. Du kan forklare din chef at dit hjemmemiljø vil tillade dig at fokusere mere på dit arbejde, og eventuelt arbejde længere tid, fordi du ikke længere skal pendle.

2. Reducerede omkostninger

Mange virksomheder skifter nu til distancearbejdsmodeller, for at spare penge på udgifter. Aetna er ét eksempel. Det kæmpe forsikringsselskab tillader 50 procent af deres arbejdsstyrke at arbejde hjemmefra, hvilket gør dem i stand til at skære ned på kontorplads og spare omkring $ 78 millioner på driftsomkostninger, med mindre husleje at betale, og billigere hjælpemidler og husholdningsgebyr. Du kan foreslå at lade dig arbejde hjemmefra, være en måde at se hvordan sådan en aftale fungerer, så at flere ansatte engang kunne flytte fra deres skriveborde på kontoret, til hjemmekontorer, som fører til de potentielle reduceringer i omkostningerne.

3. Mindre misset arbejde

Flere undersøgelser bekræfter at ansatte der arbejde hjemmefra er mindre tilbøjelige til at aflyse, end dem der ikke arbejder hjemmefra. Du kan bruge dette som en salgstale til din chef, ved at forklare at du vil være i stand til at arbejde når du er forkølet, hvilket nok normalt ville få dig til at holde dig væk fra kontoret, for ikke at sprede bakterier. Hvis du har en familie kan du også påpege, at situationer hvor du er nødt til at passe dine børn, heller ikke vil have en sådan indflydelse på din evne til at arbejde, som det ville have hvis du skulle arbejde på kontoret.

4. Mindre hyppig udskiftning af ansatte

At minimere udskiftningen af ansatte er vigtigt for enhver virksomhed, og du kan forklare din chef at distancearbejde kan hjælpe med at forbedre jobtilfredsheden og mindske udskiftningen af ansatte. Du er nødt til at være forsigtig med at få det til at lyde som om du vil sige dit job op, hvis du ikke får tilladelse til at arbejde hjemmefra, medmindre det er din plan. Foreslå i stedet at det kunne være et testforsøg for at se hvor godt distancearbejde fungerer. I fremtiden kunne programmet blive udvidet til at inkludere andre folk på dit kontor, hvilket over tid ville føre til en mindre hyppig udskiftning af ansatte. Du kan også påpege at ansatte der arbejder hjemmefra ofte har en højere jobtilfredshed end dem der ikke gør, hvilket fører til bedre moral selv hvis ansatte ikke arbejder under det samme tag.

5. Bæredygtighed

I dag adopterer mange virksomheder bæredygtighedspolitikker, bade for planetens bedste og for deres eget omdømme. Hvis din arbejdsgiver har anlagt politikker og procedurer, som afspejler et ønske om at gøre virksomheden miljøvenlig, kan du forklare at distancearbejde vil forbedre de anstrengelser. Ansatte som arbejder hjemmefra bruger ikke benzin, hvilket fører til en reduktion af virksomhedens CO₂-udledning. Hvis din virksomhed nogensinde er i stand til at skære ned på antallet af kontorbygninger, på grund af flere ansatte arbejder hjemmefra ligesom dig, vil din arbejdsgiver også spare på strøm og vand.

Trin 3: Hav et konkret foreslag

Hvis du vil have at din chef siger ja, og give dig tilladelse til at arbejde hjemmefra, så er du nødt til at præsentere en gennemtænkt plan for hvordan aftalen skal komme til at fungere. Få det hele på skrift så din chef kan gennemgå det. Put følgende information i din plan:

  • Hvilke dage du har planer om at arbejde hjemmefra (Hver dag? 3 dage om ugen? Etc.?)
  • Hvornår du vil tage ind på kontoret (Hver mandag? Til personalemøder? Til aftaler med klienter?)
  • Hvilke ressourcer virksomheden allerede har, som du kan bruge (Software? Computere? Etc.)
  • Hvad kan blive købt for at simplificere distancearbejdet og sikre din succes og de ting vil koste
  • Hvordan du vil håndtere forskellige aspekter af dit job (Samarbejde med kolleger? Arkivering? Etc.)

Sørg for at din plan er godt skrevet og uden stavefejl og andre fejl. Du har kun én chance for at gore et godt indtryk, og imponere din chef med idéen.

Vær så produktiv som muligt, og hold dit arbejde derhjemme

Overbevis din chef om at lade dig arbejde hjemmefra

Selvom at undersøgelser siger at folk er mere produktive derhjemme, er der mange fristelser når du arbejder hjemmefra. Du har ikke nødvendigvis et bestemt tidspunkt at møde på, der er ikke nogen til at fortælle dig om du arbejder for lidt, og du kan mere eller mindre selv bestemme din arbejdshastighed. Disse fristelser dræber nogle folks produktivitet, og det er det sidste det at arbejde hjemmefra skulle gøre.

At arbejde hjemmefra betyder ikke, at du slet ikke gør noget, eller at du lærer om Bitcoin i arbejdstiden. Det betyder at tage ansvar over for det arbejde, du skal lave.

Der er flere forskellige måder at øge din produktivitet når du arbejder og tjener penge hjemmefra. Du bør tage et kig på de 3 artikler vi har lavet på området, her:

Efter du har læst disse artikler skulle du være i stand til at arbejde selv, hjemmefra.

Held og lykke med at overbevise din chef!

Scroll til toppen