Tjen penge på at blogge

bliv blogger og tjen penge

Hvorfor kan det betale sig at lære hvordan man tjener penge på at blogge? Tænk engang over hvor meget tid du tilbringer på arbejdet…. Hvis du er som de fleste mennesker, så arbejder du nok omkring 8 timer. Tænk så hvor lang tid det tager dig at køre til og fra arbejde… det er måske 1-2 timer oveni.

Hvis du arbejder 50 uger om året i omkring 40 år, og du virkelig ikke bryder dig om dit arbejde, så spilder du næsten 2,000 timer om året. Det er 80,000 timer af dit liv som er væk. Du kan miste op til 80,000 timer af dit liv med at være miserabel i forbindelse med et job som du ikke kan lide. Ifølge en artikel i Berlingske er der 22% danskere som hader deres arbejde.

Er du en af dem?

Vi vil gerne vise dig et alternativ: Du kan tjene penge på at skrive, tænke og snakke om ting du rent faktisk godt kan lide på en blog. Du kan starte en blog på under 10 minutter og slutte dig til dem som tjener 195.000 kr. + hver måned, når du lærer hvordan du kan tjene penge på at blogge. Det bedste tidspunkt at starte er lige nu, og du kan gøre det! Når du er færdig med at læse denne artikel, vil du vide alt om at tjene penge på at blogge, og hvor du skal starte.

KAPITEL 1

Hvad er en Blog?

En blog er en samling af opslag som sættes op på en hjemmeside, og vedrører et særligt emne. Den er typisk skrevet af en person eller en lille gruppe personer, og opdateres løbende. PengePanel er et eksempel på en blog: Vi skriver og publicere information om hvordan man tjener penge online.

tjen penge på blog

De fleste bloggere sælger produkter til deres læsere, såsom e-bøger og kurser, mens andre endda sælger tøj, kosttilskud og meget andet. Det hele afhænger af læserne og hvad de søger.

Du kan også promovere andre indflydelsesrige personer såsom deres virksomheder, og reklamere for andre produkter, så du kan tjene penge på din blog!

Vi skal nok komme præcist ind på måder hvorpå du kan tjene penge på at blogge og gennemgå dem med dig.

Men først…

tjen penge på at blogge

Hvorfor du bør starte en blog

Kan du forestille dig at blive betalt for at skrive, og snakke om hvad du elsker hver dag?

Det er hvad det vil sige at starte en blog, og også derfor du bør tjene penge på at blogge: Du nedskriver værdifuld information, opbygger et publikum, og sælger produkter som de gerne vil købe. På denne måde kan du tjene penge på din blog.

Opret en blog og tjen penge, og du vil ikke alene gøre hvad du elsker hver evig eneste dag, du vil også få disse fantastiske fordele:

 • Du kan arbejde i timer ad gangen og når som helst du ønsker.
 • Du tjener en passiv indkomst – når du tjener penge på at blogge behøver du ikke at sidde foran computeren fra 8-16!
 • Du kan arbejde i dit nattøj, derhjemme, eller på en café. Der er ingen som siger at du skal dukke op klokken 8 om morgenen, på et kontor der er en time væk.
 • Du har ikke en chef som fortæller dig hvad du skal gøre. Du kan føre din blog hen i den retning som du ønsker, poste hvad du vil, og sælge hvad du vil.
 • Du kan rejse til andre lande mens du arbejder, hvis det er noget som du altid har drømt om.
 • Du vil blive bedre til at skrive, tænke og blive klogere.

KAPITEL 2

Hvor mange penge kan du tjene på din blog?

Nogle mennesker tror at de aldrig vil komme til at tjene penge på at blogge. Men vi har en MASSE eksempler på en del succeshistorier her:

tjen penge på at blogge

For eksempel har Eurowoman kunne berette at nogle af Danmarks største bloggere årligt har tjent op til 840.000 kr. på at blogge. Det er tilsvarende en månedsløn på 70.000 kr.… og det kommer alt sammen fra en PASSIV INDKOMST. De sidder ikke ved deres computere og arbejder som de ville under et normalt job: Det kommer alt sammen ind efter de har skrevet og lavet deres produkter. Disse er eksempler på mennesker som ved hvordan man tjener penge på at blogge:

opret en blog og tjen penge

Kan du forestille dig at sidde på din sofa og se din bankkonto stige? Hvis du lærer at tjene penge på at blogge, på den rigtige måde, så kan du komme til det!

Et specifikt eksempel er Fie Laursen som tjener penge på at reklamere og skrive om livsstil og tøj. Hun tjener op til 27-30.000 kr. om måneden før skat.

Selvfølgelig kan du ikke nå dertil med det samme, men du kan komme langt, og vejen til succes er nem at starte.

Blog Ordliste og Udtry

Før vi sætter dig ind i hvordan du tjener penge på at blogge, vil vi oplyse dig om nogle af de mest almindelige udtryk du kan falde over når du skal lave en ny blog, hvis du nu ikke allerede er bekendt med terminologien. Frygt ej! Hvis du har en Facebook, kan du oprette en blog – det er nemt! Her er et par ord som du nok kommer til at høre et par gange:

Et domæne er det som identificere din blog og hjemmeside og lokaliserer den på internettet. For eksempel er domænenavnet for firmaet Google, www.google.dk

Et hosting selskab gemmer din hjemmeside på sin server som tilslutter den til internettet. Forestil dig det som var det din computer og din harddisk, bortset fra at du betaler et selskab for at hoste den online så du kan få læsere og kunder til at se din hjemmeside fra overalt i verden. Uden hosting lærer du aldrig hvordan du tjener penge på at blogge.

Dette er et fantastisk hosting selskab som giver dig sikke og effektiv hosting, for pengene. Du kan også købe et domænenavn fra dem. Klik her for at lære mere.

Dette er den mest standard blog hosting platform, som giver dig en masse frihed over din side (hvilket er det du vil gerne vil have). Den er nem at bruge og starte op med. Hjemmesiden WordPress.com lader dig have din egen blog gratis, men du vælger ikke selv domænenavnet og er meget begrænset i forhold til hvad du må gøre. Vi anbefaler at du bruger WordPress.org hvis du gerne vil tjene penge på at blogge. Siden bruger samme teknologi, men du kan installere det på det domæne som du selv ønsker. Når du har fået dit domænenavn og hosting, vil firmaet fortælle dig hvordan du opsætter WordPress.

Et særligt link fra et produkt som du har researchet på, og modtager provision for hvis læsere klikker på det og køber det. Affiliate links og produkter er en super måde at tjene penge på, og vi vil snakke mere om det senere i denne artikel.

Sælges som regel i form af en online levering, såsom en e-bog eller et kursus, det er sådan mange (særligt udenlandske) bloggere tjener penge. Når først du ved hvem der kommer og besøger din blog, kan du lave noget research og finde ud af hvad de ønsker at lære fra dig. Denne viden pakker du ind i et godt format, og sælger videre til dem. Du kan også lave ting som ikke er online service, såsom tøj, fysiske produkter (kaffekopper og andet udstyr) osv. Sådan kan man effektivt tjene penge på at blogge.

Formatet som vises til folk der besøger din blog. Via WordPress kan du bestemme hvordan din blog skal se ud.

En samling af filer og software som du installere på din blog så den kan forøge funktionerne for din hjemmeside. Et plugin kan fortælle dig mere om dine læsere, og et andet viser dine Instagram billeder frem et sted på siden. Der er endeløse plugins og muligheder for hvordan du kan indrette din blog, og disse gør at du nemt og enkelt kan tjene penge på at blogge.

KAPITEL 3

Hvorfor du bør bruge WordPress til at lave en Blog

Nu du ved hvad en blog er, og kender til nogle af de generelle udtryk, vil vi før vi indleder dig i hvordan du kan tjene penge på at blogge, fortælle dig hvorfor alle bruger WordPress til at oprette en blog og tjene penge.

hvordan tjener man penge på at blogge

Med WordPress kan du springe de trin over, som ellers ville have kostet dig penge når du skal lave en hjemmeside.

For at opsummere, WordPress er et content management system (CMS) til hjemmesider, som giver dig en masse kontrol, og lader dig styre en hjemmeside fra et sted. Dette betyder at du kan styre posts, titler, sider og mere på din blog. Dette er præcis hvad du ønsker at gøre, for når du starte med at tjene penge på at blogge vil du gerne holde det så simpelt så muligt. WordPress er den mest populære form for CMS og mange selskaber, bruger det hver dag.

Her er hva du skal vide om WordPress:

Pris –Typisk, skal du betale mindre end 1.300 kr. for hosting og domænenavnet, inklusiv brug af WordPress

Tema – Når du opretter din blog, kan du downloade mange temaer gratis. Vi anbefaler som regel at du opgraderer til et premium tema, som vil være på et engangsbeløb på 130-650 kr. Med premium temaer kan du lave langt mere end med de gratis, og de ser som regel meget bedre ud. Dette gør at læserne med større sandsynlighed vil blive på din side, vende tilbage, og købe ting. Dette vil du selvfølgelig gerne have hvis du skal tjene penge på at blogge.

Vi har en artikel klar til dig som lærer dig hvordan du opbygger en hjemmeside og hvordan du opsætter dit domæne, hosting, og mere.

KAPITEL 4

Hvordan tjener man penge på at blogge? Her er 3 overordnede måder...

 • Lave dine egne produkte
 • Bruge affiliate links
 • Vise reklamer og promovere sponsorere
opret en blog og tjen penge

Vi har allerede snakket om produkter og affiliate links, men vi gennemgår dem hurtigt igen:

 • Når du tjener penge på dine egne produkter, kan de komme i form af en e-bog eller online kursus som dine læsere kan købe.
 • Med affiliate links, anbefaler du en anden persons produkt eller service.
 • Du modtager provision hvis dine læsere køber fra et andet firma via affiliate links

Reklamer og sponsorer er den tredje overordnede måde hvor du kan tjene penge på blogge.

Med reklamer kan du placere billeder som viser læserne potentielle produkter som de kan købe fra andre firmaer på din hjemmeside. Du bør dog være varsom, du vil nødig fremstå som en salgsperson, når du egentlig vil tjene penge på at blogge.

Sponsorer er en måde at tjene penge på sin blog på. Selskaber vil betale dig for at tale om deres produkt og anbefale det. Du kan se det på en masse YouTube videoer eller Instagram billeder: Tøj -og modebutikker vil betale berømte bloggere for at showcase deres ting og fortælle følgere om deres brand.

Du vil ikke have så mange sponsorater i starten, når du først begynder at tjene penge på at blogge. Men i takt med du vokser, vil du måske finde sponsorer som gerne vil nå ud til dig (eller du har mere held når du rækker ud til dem).

tjen penge på blog

KAPITEL 5

10 Trin, Så Du Kan Lære At Tjene Penge På At Blogge

Nu har du et godt overblik over hvad der indgår i en blog, så lad os snakke om de 10 trin du skal tage for at komme i gang og tjene penge på at blogge:

tjen penge på blog
tjene penge

Vælg et emne og hold dig til det

En af de største fejltagelser som folk begår når de vil tjene penge på at blogge er at de starter ud med at tale om sport, men så pludselig skifter retning.

Måske har det set at katte er blevet populære, så de tænker at de bør skrive en artikel om katte på deres sportsblog.

NEJ! Gør aldrig dette! Når du har besluttet dig for et emne eller en niche til din blog, bliv ved det.

Ikke alene forventer dine læsere et bestemt emne, og vil blive forvirret over at læse om noget andet. Men søgemaskiner som Google, vil skubbe dig længere ned i rangeringen hvis din blog ikke fokusere på én ting. Den er ikke god hvis du vil tjene penge på at blogge.

Vælg noget som du gerne vil fokusere på og bliv ved det. Du kan altid starte en anden blog, hvis du gerne vil skrive om noget andet!

tjen penge hjemmefra

Tænk på hvem der læser din blog, IKKE dig selv

Alt for mange bloggere skriver om ting der vedkommer dem selv. De forbinder en blog med en dagbog.

At skrive for at udtrykke dig selv er skønt, og ja, det er en del af blog at udtrykke sig selv….Men måden du tiltrækker folk og tjener penge på, er ved at skabe et indhold som dine LÆSERE elsker.

Du bør altid træde i deres sko, og spørge “Hvad vil de gerne have?” Skriv dit indhold efter svaret på dette spørgsmål og så vil du kunne tjene penge på at blogge.

Vi siger ikke at du skal skrive om ting du ikke bryder dig om, hvis dine læsere ønsker det. Gå ikke imod dine egne værdier, men sæt altid læserne først.

tjen hurtige penge

Sæt mål

Uden et mål, hvordan ved du så om du har scoret?

Du er nødt til at sætte mål for din blog og tage den seriøst hvis du ønsker at følge processen så du kan blive blogger og tjene penge. Anse det som en virksomhed du vil tjene penge på, og som potentielt kan forsørge din familie resten af livet. Det kan nemlig have den slags virkning, hvis du arbejder for det!

Henover en periode på en dag, en måned, 3 måneder, og et år, bør du sætte nogle mål for dig selv.

Her er nogle eksempler på spørgsmål du kan stille dig selv, for at få ideer til hvilke mål du kan sætte:

 • Hvor mange læsere vil jeg gerne have?
 • Hvor mange artikler vil jeg gerne have skrevet?
 • Hvilke produkter ønsker jeg at skabe?
 • Hvilket arbejde ønsker jeg at få lavet på min hjemmeside eller på sociale medier?
 • Hvilke værktøjer har jeg brug for at installere?

Tænk grundigt over dine svar på disse spørgsmål, og skriv dine mål ned. I løbet af processen hvor du lærer hvordan du tjener penge på at blogge, kan du beholde dem et sted hvor du kan gense dem når du lyster.

tjen hurtige penge

Start ud med et socialt medie ad gangen, og gør den succesfuld før du tilføjer flere

Undre du dig stadigvæk over hvordan du kan tjene penge som blogger? De sociale medier er en powerfuld og GRATIS måde at finde læsere, kunder, og tjene penge på. Med sociale medier, snakker vi om Instagram, Youtube og Facebook.

Den fejltagelse du helst skal undgå at lave, er at kreere alle disse kanaler på én gang og forsøge at gøre dem succesfulde. Det er ikke sådan du tjener penge på at blogge. Vælg den kanal du bedst kan lide, og sæt dit fokus der. Kan du for eksempel godt lide at tag billeder, og poste dem, så bør du bruge Instagram. Måske vil du gerne lave videoer? Så bør du vælge Youtube.

Hvad end du foretrækker, vælg en, og få en tidsplan hvor du poster konsekvent indhold, og får folk til at følge dig. Når du har gjort det og din kanal er vokset meget, kan du tilføje en ny.

Det er langt bedre for dine læsere at opdage din blog og se at du har millioner af følgere på en enkelt kanal, end måske 1000 på hver kanal, fordi du har givet for lidt opmærksomhed til dem hver.

tjen penge hjemmefra

Vælg 1-2 overordnede affiliate links og fokusér på dem

Med affiliate links og tilbud, kan man på fantastisk vis lære hvordan man tjener penge på at blogge. Nogen har allerede lavet alt det hårde arbejde og skabt produktet, alt du skal gøre, er at anbefale dem og blive betalt for det!

Vi anbefaler dog at du holder dig til 1-2 overordnede links, og ikke bruger dem for meget. Hvis du bruger for mange affiliate links, kan det sænke kvaliteten for din blog, og få dig til at fremstå som en sælger for læseren.

Sørg også for at du kun vælger produkter som du selv tror på, og som du mener vil hjælpe dine læsere. Tag aldrig imod tilbud baseret på hvor meget provision eller hvor mange penge du tjener.

tjene penge

Fokuser på at skabe et godt indhold. Kvalitet er bedre end kvantitet

Selvom du ikke kan skrive et enkelt blogopslag under hele læringsprocessen om hvordan man opretter en blog og tjener penge, skal du ikke skrive 5 opslag om dagen, hvis de ikke er af god kvalitet.

Det er bedre at skrive færre indlæg som er af god kvalitet, end flere som ikke er redigeret godt.

tjen hurtige penge

Skab dit eget produkt

De fleste blogs tjener MANGE penge på at sælge deres egne produkter. Selvom du kan tjene penge på affiliate links, tjener du måske kun 50% af hvad produktet koster. Forestil dig, hvis du havde dit eget 640 kr. produkt, og du tjente 50, 100 eller 1000 + salg om dagen. Det gør en KÆMPE forskel.

Når du har blogget i noget tid og har en kontaktliste med e-mails, kan du spørge dem om hvilke slags produkter de kunne tænke sig. Måske vil de have en e-bog, eller et videokursus? Hvis du har en blog om håndbold, ønsker de måske at vide hvordan man kaster en bold bedre, eller score bedre mål?

Alt du skal gøre er at spørge dem. På den måde finder du ud af hvordan du tjener penge på at blogge.

Og nu vi snakker om det….

tjene penge

Opbyg en kontaktliste fra den første dag du starter, og sørg for at indsamle så mange e-mails du kan

#1 ting vi hører pro-bloggere sige de fortryder mest, når vi snakker med dem om hvordan man tjener penge på at blogge er, ”Jeg ville ønsker jeg havde opbygget min kontaktliste noget før.”

En kontaktliste er en online formel som du bruger til at indsamle e-mailadresser (og nogle gange navne) på dem som er interesseret i din blog. Du kan starte ud med at opbygge en kontaktliste gratis helt ned til 60 kr. Dette er en super måde at lære hvordan man tjener penge på en blog.

En kontaktliste er en super måde at stifte bekendtskab med hvordan man tjener penge på at blogge, og er også som en pengemaskine: Når du har et nyt produkt eller tilbud, kan du sende det direkte til en organiseret liste af mennesker som har sagt at de er interesseret i hvad du blogger om og sælger. Det er langt mere sandsynligt at disse mennesker vil købe dine produkter sammenlignet med nogen som tilfældigvis falder over din blog på Google.

Vi anbefaler at du bruger ActiveCampaign for at øge din kontaktliste. Dette software er meget nemt at bruge og installere, og kan vokse i takt med din blog.

Tjek denne guide om hvordan man opbygger sin kontaktliste.

Forskellige Måder At Samle E-mails på din Blog

Der er flere måder at og steder du kan samle e-mails på din blog. Bemærk at når vi siger “opt-in” nedenfor, mener vi blot en form hvor brugerne kan skrive deres e-mails ind og blive føjet til listen.

Her er nogle ting du bør overveje for at tjene penge på at blogge:

tjen penge hjemmefra

Opt-in callout i toppen af menuen

De fleste bloggere har en speciel menu i toppen af deres side, som tilbyder en gratis guide til noget som får brugerne til at klikke. Når læseren klikker, bliver de ført hen til en side med det gratis tilbud, som de får når de skriver sig op på din liste.

tjene penge

Hello Bar WordPress plugin

Hello Bar pluginet er placeret i en vandret bar på toppen af din hjemmeside, hvor læserne kan klikke hen til en større side med det gratis tilbud, eller direkte indsende deres e-mail på et felt der vises i toppen af baren. Den ser således ud:

tjen penge på blog

Dette er en nem måde at fange læserens opmærksomhed på, da den dukker op i toppen af din hjemmeside. Du kan lære mere om Hello Bar ved at klikke her og se sammenhængen mellem det og hvordan du kan tjene penge på at blogge.

tjen penge hjemmefra

Opt-in boks ved enden af hver WordPress artikel

Når en læser har nydt hvad de har læst, er de klar til mere. Hvis du lægger en boks for enden af hver artikel sikre du bedst muligt at de klikker videre til den næste.

Den nemmeste måde at gøre dette på, er ved at installere plugin Magic Action Box. Dette lader dig designe en opt-in form som automatisk vil blive sat ind ved hver blog artikel du offentliggøre.

tjene penge

Opt-in boks ved siden af hver WordPress artikel

Du kan også bruge Magic Action Box til at designe noget der dukker op på siden af hver blog artikel som du skriver, for at få dine læsere til at opt-in.

tjen hurtige penge

Pop-ups

Pop-ups er en af de bedste måder at “konvertere” læserne på når du skal tjene penge på at blogge Og med det mener vi, at chancen for at nogen skriver sig op, hvis de ser en pop-up meddelelse er meget høj, sammenlignet med andre metoder. Nogen syntes dog de er irriterende. Det er op til dig om du vil bruge dem på din side eller ej.

Du kan sætte et tidspunkt for pop-up. Den kan dukke op efter 10 sekunder, og opfordre nogen til at skrive sig op og få gratis udbytte, eller discount etc.

Vi anbefaler OptinMonster plugin til din blog.

tjen penge hjemmefra

Exit intent

Med OptinMonster kan du også lave automatiske pop-up der kun dukker op når nogen er ved at forlade din side.

Dette kan være den sidste chance for at overbevise dem, så dette kan virkelig opbygge din liste, så du kan tjene penge på din blog.

tjene penge

Fortsæt med at forbedre din viden om at blogge

For at lære hvordan du kan tjene penge på at blogge skal du altid studere og lære at skrive bedre, rangere bedre i søgemaskine og forbedre dine produkter, og mere.

Der er ingen grænser for hvad du kan lære, eller hvor meget du kan tjene!

tjen hurtige penge

Bliv tro mod din blogs vision

Endelig skal du altid huske på hvorfor du startede din blog og hvad den er der for, så du fortsat kan tjene penge på at blogge. Lad ikke nogen få dig til at skifte emne, strategi, eller hvad du laver hvis du selv tror nok på det!

Dine læsere vil komme og købe af dig når de føler at de kender dig, kan lide dig, og stoler på dig. Og det kan du  kun ved at være autentisk.

KAPITEL 6

Sådan tjener du penge på din blog

Du begynde at tjene penge på at blogge, hvis du følger guiden som vi har lavet til dig og resten af den information vi har sat op. Det tager mindre en 10 minutter at få din side op at køre!

hvordan tjener man penge på en blog

Husk: Du kan enten fortsætte med at lave noget du ikke rigtig bryder dig om, eller du kan starte en blog baseret på noget du elsker, og tjene penge på det.

Du kan gøre det! Vi har set MANGE medlemmer følge vores guide med stor succes, og det ønsker vi også du får.

Her er en opsummering på hvordan du kommer i gang:

tjen penge hjemmefraFå et domæne

 tjen hurtige pengeFå en hosting account

tjene pengeInstaller WordPress med din hosting accounts instruktioner

 tjen hurtige pengeInstaller dit valg af premium WordPress temaer

tjen penge hjemmefraInstaller OptinMonster og også Hello Bar hvis du ønsker

tjene pengeLæs mere på vores hjemmeside om hvordan du tjener penge på at blogge

tjen penge hjemmefraSkriv dit første blog opslag!

Med denne guide, vil du vide hvordan du skal tjene penge på at blogge, og det er bare op til dig selv at komme i gang.