Tjen penge som en Kunstner

Tjen penge som en kunstner

Man siger at en kunstners arbejde kun bliver profitabelt, når han eller hun dør, og det er måske sandt med hensyn til traditionelt kunstværk, produceret af gamle mestre. I dag er der dog måder for en kunstner at tjene en god indkomst på, og have kontrol over deres karrierer.

Denne guide vil introducere dig for 10 forskellige måder som du kan tjene penge på, som en kunstner. I de fleste tilfælde, vil du være nødt til at være ansat med en anden karriere, når du først starter, da det kan tage tid at tjene nok penge, til at arbejde som en kunstner på fuld tid. Det kan være en rigtig god ekstra indkomst fra starten af. Du er også nødt til at lære om markedsføring på internettet og sociale medier, for effektivt at reklamere for dig selv for at disse idéer virker.

Med en lille smule arbejde og konsekvent indsats, kan det dog være muligt udelukkende at tjene penge, som en kunstner, ved at bruge en af disse metoder eller en kombination af idéer:

1. Prøv freelance-hjemmesider

Freelance-hjemmesider er steder hvor klienter, der har brug for hjælp fra en kunstner, annoncerer projekter. Kunstnere kan bladre gennem jobopslagene og give bud på, at gennemføre arbejdet. Der er en bred vifte af kunstneriske jobs, listet på disse typer af sider. Mange af dem vil være kortvarige projekter, men af og til er der også langvarige muligheder.

Når du burger freelance-hjemmesider, vil du være nødt til at konkurrere med andre kunstnere for at få arbejde, hvilket gør det vigtigt at du producerer professionelle bud, og holder en konkurrencedygtig pris. To af de mest populære freelance-hjemmesider for kunstnere, er PeoplePerHour.com og Upwork.

Se denne guide omkring at tjene penge som en freelancer.

2. Sælg eksemplarer online

Det plejede at være sådan, at for at sælge eksemplarer af dit arbejde, var du nødt til at bruge timer på at tage til kunstudstillinger i dit område, men disse dage er forbi. Nu er det muligt at skabe en god indkomst, ved at sælge eksemplarer online, på forskellige hjemmesider. 

Med sider som Society6.com, InPrnt.com og RedBubble.com, kan du lægge eksemplarer op, som er tilgængelige for købere. Når en kunde køber et eksemplar, klarer siden produktionen og forsendelsen, og tager så en del af salgsprisen, som et gebyr.

3. Sælg digitale wallpapers

Intet er mere frustrerende end at opdage at folk downloader dine billeder gratis, for at bruge dem som deres skrivebordsbaggrunde, og låseskærme. Den gode nyhed er dog, at hvis du ved at dit arbejde tiltrækker folk, som ønsker at tilpasse deres computere og udstyr, så kan du tjene penge på det ved at sælge skrivebordsbaggrunde online. Der er et utal af sider der vil lade dig sælge skrivebordsbaggrunde med høj opløsning for et gebyr, eller du kan sælge dem på din egen hjemmeside og beholde alle fortjenesterne.

4. Tilbyd online lektioner

Tjen penge som en kunstnerAt tilbyde online lektioner og vejledninger er en fantastisk måde at tjene nogle ekstra penge på, som en kunstner, især hvis du bruger digitale teknikker, som folk kan følge med i, under lektionen. Du kan starte en hjemmeside og bruge sociale medier til at fremme dine workshops og opkræve et gebyr fra folk, for at deltage i dem live via Skype eller web-konference eller til at downloade eller se videoer online.

5. Udfør provisionsarbejde

At lave brugerdefinerede, skræddersyede kunstværker til enkeltpersoner og virksomheder er en fantastisk måde at tjene penge på. Mange kunstnere finder det belønnende og dejligt udfordrende at lave kunstværker til ordre, og nyder at have med kunder at gøre.

6. Licensér dit arbejde

Hvis du har en stor portefølje, kan du tjene penge som en kunstner, ved at licensere dit arbejde og tillade virksomheder og enkeltpersoner at bruge det til reklame, salgsfremmende materiale, Facebook-skins og mere. Det er en god idé at have en juridisk kontrakt udarbejdet, der sætter grænser for hvordan dit kunstværk kan bruges.

7. Skriv eller udgiv anmeldelser

Digitale softwareudviklere og virksomheder som laver kunstudstyr, vil ofte betale kunstnere for at anmelde deres produkter, lave videodemonstrationer eller skrive blogindlæg om hvordan det bruges, eller udtalelser. Normalt, for at udføre denne form for arbejde, er du nødt til at have noget erfaring som kunstner, og et etableret ry; nytilkomne kan dog også være stand til at sikre arbejde fra producenter.

8. Bliv partner

Affiliate markedsføring online er en måde at tjene penge på, ved at fremme alle former for produkter og opmuntre folk til at købe dem. Se, om producenterne af den software eller det kunstudstyr, som du bruger, tilbyder partnerprogrammer. Hvis de gør, så tilmeld dig for at blive partner. 

Derefter kan du lave en hjemmeside, blog eller videoserier, som forklarer fordelene ved produkterne eller som anmelder eller demonstrerer dem. Du får et link til at give til seerne og læserne, og når linket resulterer i et salg, vil du modtage en del af prisen.

9. Tilbyd designtjenester

Grafiske designere er ofte efterspurgte, og en kunstner, der har noget baggrundsviden inden for området, kan ofte tjene gode penge ved at arbejde for klienter. Du kan oprette en hjemmeside og fremme dine tjenester ved hjælp af sociale medier eller prøve sider som Fiverr.com der giver dig mulighed for at tilbyde gigs for at tjene penge, ved at lave forskellige typer af design. Husk på, det kan tage tid at opbygge et klientel, når du starter som en grafisk designer. At specialisere sig indenfor en bestemt niche kan hjælpe dig med at tjene flere penge.

10. Undervis personer enkeltvis

Giv fysiske eller online vejledninger til folk som ønsker at lære at mestre en teknik, som du bruger. Du kan typisk kræve mere for at give enkelte personer instruktioner, end du kan for workshops og seminarer, fordi lektionen er rettet mod den enkelte elevs behov.

Scroll til toppen